\documentclass[12pt]{report}

\newcommand\lessontitle{Tesztkérdések}
\newcommand\lessondate{}
\newcommand\coursetitle{Osztott rendszerek, párhuzamos programozás}

\usepackage[a4paper, landscape, margin=2cm]{geometry}
\usepackage{fontspec}
\usepackage{microtype}
\usepackage{fancyhdr}
\usepackage{sectsty}
\usepackage{graphicx}
\usepackage{flafter}
\usepackage{hyperref}
\usepackage{afterpage}
\usepackage{wrapfig}
\usepackage{xcolor}
\usepackage{tabularx}
\usepackage{amssymb}
\usepackage{metalogo}
\usepackage{fancyvrb}
\usepackage{array}
\usepackage{listings}

\setlength\extrarowheight{5pt}

\graphicspath{ {./images/} }

\setmainfont{CallunaSans-Regular.otf}[
  BoldFont = CallunaSans-Bold.otf ]
\setsansfont{MuseoSans-500.otf}[
  BoldFont = MuseoSans-900.otf,
  ItalicFont = MuseoSans-500Italic.otf ]
\setmonofont{UbuntuMono-R.ttf}

\pagestyle{fancy}
\fancyhf{}
\renewcommand{\headrulewidth}{0.5pt}
\renewcommand{\footrulewidth}{0.5pt}
\lhead{\textsf{\coursetitle}}
\rhead{\textsf{\lessontitle}}
\rfoot{\textsf{Page \thepage}}
\lfoot{\textsf{\lessondate}}

\setcounter{secnumdepth}{0}

\setlength{\parindent}{0pt}

\sectionfont{\clearpage\Huge\sffamily}
\subsectionfont{\sffamily}

\newcommand\cli[1]{\colorbox{gray!30}{\texttt{#1}}}

\hypersetup{
    colorlinks=true,
    linkcolor=black,
    urlcolor=teal,
}
\urlstyle{same}

\begin{document}

\begin{titlepage}
{\Huge \bfseries \textsf{\coursetitle} \par}
\vspace{1cm}
{\Large \bfseries \textsf{\lessontitle} \par}
\vspace{1cm}
{\Large \textsf{\lessondate} \par}
\vfill
{\large \textsf{Kalmár-Nagy András (\href{mailto:andras.kalmar-nagy@t-systems.com}{andras.kalmar-nagy@t-systems.com})}}
\end{titlepage}

\section{Tesztkérdések}

Ezek a kérdések csak az én előadásaimhoz tartozó anyagból kérdeznek, Fischer Norbert az ő óráihoz még ezeken kívül ír kérdéseket, tehát \textbf{EZ NEM AZ ÖSSZES KÉRDÉS!!!}

\subsection{Cloud platformok}
A 2021 március 19-i órához tartozó kérdések:
\begin{itemize}
  \item Mit takar a PaaS rövidítés?
  \item Milyen angol nyelvű kifejezés rövidítése az API?
  \item Mi volt az ARPANET?
  \item Melyik cég nem árulja termékként a felhőplatformját?
  \item Melyik évben adták ki az első gyakorlatban is használt hypervisor-t?
\end{itemize}

\subsection{Docker}
A 2021 március 26-i órához tartozó kérdések:
\begin{itemize}
  \item A cgroups technológia melyik operációs rendszer része?
  \item Melyik állítás igaz? (A Docker és a Hypervisorok kapcsolatáról szerepelnek itt állítások.)
  \item Egy Docker containerben futó processzek melyik másik processzeket látják az őket futtató gépen (például a 'ps -ef' parancs kiadásánál)?
  \item A Red Hat által kiadott container engine-t hogyan hívják?
  \item Miért nem lehet Docker containereket natívan a Windows kernelen futtatni?
\end{itemize}

\clearpage
\subsection{Kubernetes}
A 2021 április 16-i órához tartozó kérdések:
\begin{itemize}
  \item Mi a feladata az API server komponensnek a Kubernetesen belül?
  \item Mi volt a Borg a Google-nél?
  \item Mi az etcd feladata egy Kubernetes clusterben?
  \item A Kubernetes kubelet komponense melyik fajta gépeken fut egy clusterben?
  \item Mi az a legkisebb Kubernetes objektum aminek saját IP címe van?
\end{itemize}

\subsection{Message Queue}
A 2021 április 23-i órához tartozó kérdések:
\begin{itemize}
  \item Milyen kapcsolatnak nevezzük azt a kapcsolatot, ahol a kommunkációban résztvevő feleknek nem kell egy időben a kommunikációs csatornához kapcsolódniuk?
  \item Melyik három angol kifejezést takarja a CAP rövidítés a CAP tétel nevében?
  \item Mi az Apache Kafka sorainak egyik sajátossága, ami megkülönbözteti őket a többi message queue rendszertől?
  \item A Raft algoritmusnál miért van szükség egy vezetőre?
  \item Milyen kapcsolatnak nevezzük azt a kapcsolatot, amikor mindkét félnek egy időben kell jelen lennie a kommunikációs csatornán?
\end{itemize}

\end{document}