Testing: 0.56.4-userdebug-20210828_RC01 #96

Closed
opened 5 months ago by arwagner · 2 comments

Update former userdebug to the new version:

  • The intro asks for some settings that it actually has already. I understand that this is intended.

De-installed TWFG and did a fresh re-install

  • The database is building fine now, no crashes (#74, #93, #94)
  • The new launchers for text as well as warnings just start fine (#91)
  • The menue displays a proper text colour in dark themes on my device (#85)

Minor points

  • The new themed wind arrow on the warnings page is easily lost on the white map if you zoom in (solarized dark theme). Maybe it requires something like the colour scale.
  • The wind barb if setting the wind display to Beaufort is not themed.
  • The wind display as text is themed, but on the map it is way to small to be findable. It is printed about the size of the text "Pomeranian Bay" in which it gets lost.
  • Intro: Next on the page explaining the icons is to close to relative humidity, IOW they slightly overlap.
  • Some radio buttons in the settings are not set to any value. Maybe just some init is missing:
    • Forecast interval (properly respects the values form Intro)
    • App theme (properly defaults to Solarized Dark)
  • Wrt #85 the following menues are not covered by the fix (I mention this only cause I would guess that those lines may be excaping the theme support):
    • Entering location -> Last line Try to replace umlauts with AE, OE, UE is not covered, it displays black on dark.
    • Intro screen: Choose to display the weather forecast the drop down displays black on dark.
### Update former userdebug to the new version: - [x] The intro asks for some settings that it actually has already. I understand that this is intended. ### De-installed TWFG and did a fresh re-install - [x] The database is building fine now, no crashes (#74, #93, #94) - [x] The new launchers for text as well as warnings just start fine (#91) - [x] The menue displays a proper text colour in dark themes on my device (#85) ### Minor points - [x] The new themed wind arrow on the warnings page is easily lost on the white map if you zoom in (solarized dark theme). Maybe it requires something like the colour scale. - [x] The wind barb if setting the wind display to Beaufort is not themed. - [x] The wind display as text is themed, but on the map it is _way_ to small to be findable. It is printed about the size of the text "Pomeranian Bay" in which it gets lost. - [x] Intro: `Next` on the page explaining the icons is to close to `relative humidity`, IOW they slightly overlap. - [ ] Some radio buttons in the settings are not set to any value. Maybe just some init is missing: - [ ] Forecast interval (properly respects the values form Intro) - [ ] App theme (properly defaults to Solarized Dark) - [ ] Wrt #85 the following menues are _not_ covered by the fix (I mention this only cause I would _guess_ that those lines may be excaping the theme support): - [x] Entering location -> Last line `Try to replace umlauts with AE, OE, UE` is not covered, it displays black on dark. - [ ] Intro screen: `Choose to display the weather forecast` the drop down displays black on dark.
Owner

✔️ all issues have been solved, luckily they all are minor.

Just one remark: the color of the last line now displays correctly, however the dropdown items are themed correctly on all devices, probably except yours.

Should the colors of the dropdown still be incorrect, this is very likely a device issue and not an app issue. Here, I cannot fix it easily by a hack.

Thanks for testing!*

✔️ all issues have been solved, luckily they all are minor. Just one remark: the color of the last line now displays correctly, however the *dropdown* items are themed correctly on all devices, probably except yours. Should the colors of the *dropdown* still be incorrect, this is very likely a device issue and not an app issue. Here, I *cannot* fix it easily by a hack. **Thanks for testing!***
Starfish closed this issue 5 months ago
Poster

Just one remark: the color of the last line now displays correctly, however the dropdown items are themed correctly on all devices, probably except yours.

I mentioned those only cause they were not captured by your work arround for the issue on my device. IOW it seemed this work around was not active there. And as you can't see this... It now works as expcted in the RC2 userbuild. :)

The select that shows this behaviour still is the one on the intro pages.

I really like the solution for the wind arrow/barb/text on the warnings page.

Btw. also the simple display is really nice, even though I'll stick to the detailed.

Thanks for testing!

De rien :)

> Just one remark: the color of the last line now displays correctly, however the dropdown items are themed correctly on all devices, probably except yours. I mentioned those only cause they were not captured by your work arround for the issue on my device. IOW it seemed this work around was not active there. And as you can't see this... It now works as expcted in the RC2 userbuild. :) The select that shows this behaviour still is the one on the intro pages. I really like the solution for the wind arrow/barb/text on the warnings page. Btw. also the `simple` display is really nice, even though I'll stick to the detailed. > Thanks for testing! De rien :)
Sign in to join this conversation.
No Milestone
No Assignees
2 Participants
Notifications
Due Date

No due date set.

Dependencies

This issue currently doesn't have any dependencies.

Loading…
There is no content yet.